Usein kysytyt kysymykset

Yleiset

Työsuhdepyörästä tuli  1.1.2021 alkaen uusi työntekijöille verovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuodessa. Työsuhdematkalipun ja työsuhdepyöräedun verovapaa enimmäismäärä on kuitenkin yhteensä 3400 euroa.

Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työnantaja pidättää pyörän kustannukset palkasta tai tarjoaa sen kokonaan tai osittain palkan päälle tulevana etuna. Työsuhdepyörä on tarkoitettu yksittäisen työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön niin kodin ja työpaikan välisillä matkoilla kuin työ- ja vapaa-ajalla.

Työsuhdepyörät hankitaan yleensä leasingsopimuksilla, joihin voi sisältyä myös varkausvakuutukset, varusteet ja huoltopalvelut. Työnantaja voi myös hankkia pyörän omakseen ja hoitaa suoraan myös niiden huollot.

Leasingsopimuksen päätyttyä työntekijä voi lunastaa pyörän edullisesti itselleen.

Polkupyöräetuun luetaan myös pyörään kiinteästi kuuluvat varusteet kuten valot, lukitus ja nastarenkaat. Vaikka pyöräilykypärä ei ole polkupyörän varuste, luetaan työsuhdepyörän yhteydessä annettava kypärä kuitenkin polkupyöräetuun. Varusteet otetaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa lisäämällä varusteiden arvo hankintahintaan. Muita varusteita, kuten matkamittareita, pyöräilykenkiä ja -vaatteita työsuhdepyöräpakettiin ei voi sisällyttää.

GoByBiken työsuhdepyöriin saat vapaasti valita mieleisesi varusteet liikkeestä. Varusteiden hinta lisätään pyörän kokonaishintaan ja ne vaikuttavat vuokra-aikaan. 

Pyörän hankinta

Voit valita GoByBike työsuhdepyöräksi minkä tahansa pyörän mistä tahansa pyöräliikkeestä tai urheilukaupasta.

Liikkeestä saamasi alennukset tulevat myös täysimääräisesti eduksesi. Voit siis etsiä itsellesi mieluisimman pyörän edullisimpaan hintaan ja saada lisäksi hankintahinnasta vielä jopa yli 40% kokonaissäästön verovapaan luontoisedun myötä.

GoByBiken kautta on myös mahdollista hankkia erikoisempi pyörä esim. kansainvälisestä verkkokaupasta, mikäli sopivaa pyörää ei ole saatavilla Suomessa. Mikäli haluat työsuhdepyöräksi sellaisen pyörän, jota ei ole saatavilla Suomesta, ota yhteyttä GoByBiken asiakaspalveluun.

Ainoana ehtona pyörän valintaan on, että pyörän myyjä laskuttaa pyörästä GoByBikea. GoByBike tarjoaa myyjälle selkeän laskutusohjeistuksen, jotta käytännössä kaikki Suomessa pyöriä myyvät tahot voivat helposti toimittaa pyöriä työntekijöille, joiden työnantaja on ottanut GoByBiken käyttöön.

Kyllä voit. Voit lähtökohtaisesti hankkia pyörän mistä tahansa verkkokaupasta mukaanlukien suurimmat suoramyyntimerkit (esim. Canyon, Rose) sekä useimmista verkkokaupoista kuten bike-discount.de, bike24, Bikester jne..

Kyllä voit – ainoa vaatimuksemme on, että kauppa lähettää meille pyörästä laskun. Teemme yhteistyötä kaikkien suurimpien kauppaketjujen kanssa.

Kyllä voit. Jos haluat työsuhdepyöräksesi pyörän joka maksaa yli 4000 € voit maksaa ylimenevän osan ennakkoon jolloin työsuhdepyörän osuus on 4000 € ja vuokra-aika 48kk.

Vastaavasti sitten tietysti pyörän lunastushinta vuokra-ajan päättyessä tai työsuhteen päättyessä/keskeytyessä määritetään 4000 € hankintahinnan mukaisesti.

Kyllä voit ja me GoByBikella myös suosittelemme pyörän säännöllistä huoltoa, sillä asianmukaisesti huolletulla pyörällä on miellyttävämpi ja turvallisempi pyöräillä. Haluamme kuitenkin tarjota sinulle myös huoltojen osalta täydellisen valinnan vapauden eikä huolloista synny kustannuksia, mikäli et niitä tarvitse.

GoByBike työsuhdepyörää voi vapaasti huollattaa vuokrasopimuksen aikana missä tahansa valitsemassasi huoltoliikkeessä. Ainoa ehto on, että huoltoliike laskuttaa huollosta GoByBikea. Toteutuneiden huoltokustannusten perusteella vuokrasopimuksen kesto pitenee alkuperäisestä. Yksinkertaista ja reilua, eikö?

Huoltokustannusten vaikutus sopimuksen kestoon lasketaan täysinä kuukausina pyöristettynä ylöspäin seuraavan kaavan mukaisesti:

HUOLTOKUSTANNUKSET VUOKRA-AIKANA YHTEENSÄ (alv 24%) / 100

Voit tarkastella huoltokustannusten vaikutusta vuokra-aikaan tarkemmin alla olevalla laskurilla.

Kyllä voi. Voit vapaasti sopia huolloista jo ostaessasi pyörään suoraan kaupan kanssa. Silloin huoltokustannukset lisätään pyörän hankintahintaan.

Vakuutuksemme on markkinoiden laajin varkaus-, ilkivalta- ja vahinkoturva sisältäen varapyörän jopa 3 kuukaudeksi.
Kaikki GoByBike työsuhdepyörät sisältävät varkaus-, ilkivalta ja vahinkoturvan.

Korvattavan vahingon sattuessa korvaamme sinulle myös varapyörän vuokrakustannukset kolmen kuukauden ajalta.

Omavastuu on 200 €.

Jotta varkausturvamme on voimassa pyörä tulee olla lukittuna lukolla joka lukon hankintahetkellä on SOLD SECURE SILVER tai paremmin sertifioitu (katso lista lukoista https://www.soldsecure.com/).

Lisäksi seuraavat lukkovalmistajien omat turvatasot täyttävät hyväksytyn lukon vaatimukset:

  • Kryptonite turvataso 7 tai suurempi,
  • ABUS turvataso 10 tai suurempi,
  • Trelock turvataso 4 tai suurempi

 

Valitettavasti et. Vain uudet ja suoraan myyjäliikkeeltä ostetut pyörät voidaan ottaa työsuhdepyöriksi.

Valitettavasti ei voi. Romutuspalkkio maksetaan sähköpyörän ostajalle jälkikäteen ja sitä haetaan aina erikseen traficomilta. Koska työsuhdepyörän ostaa joko työnantaja tai leasingyhtiö, ei henkilökohtaista romutuspalkkiota valitettavasti pysty hyödyntämään työsuhdepyörän yhteydessä.

Kustannukset

Jokaisen GoByBike työsuhdepyörän verotusarvo on aina 100 €/kk. Vaikutus työntekijän nettopalkkaan on kuitenkin merkittävästi pienempi.

Pyöräedun kuukausittainen vaikutus nettopalkkaan riippuu verotusarvon lisäksi työntekijän marginaaliveroprosentista. Rahapalkkaan sisällytetty osuus pienentää työntekijän verotettavaa tuloa ja maksettavia veroja ja muita verojen kaltaisia maksuja (esim. TyEl maksut ja työttömyysvakuutusmnaksut) .  Työntekijä säästää siis marginaaliveroprosentin verran verotuksessa.

Vaikutus kuukausittaiseen nettopalkkaan voidaan arvioida kaavalla:
 
työntekijän osuus verotusarvosta * (1 – marginaaliveroprosentti palkansaajan ilmoittamalla tulotasolla / 100).
 
Esimerkki:
Työnantaja pidättää koko 100 €/kk verotusarvon palkasta ja työntekijän marginaalivero-% on 48 % (suomalaisten palkansaajien mediaani), vaikutus työntekijän nettopalkkaan on:
 
100 €/kk * (1-48/100) = 52 €/kk.

 

Työntekijän laskurista voit tarkistaa vaikutukset nettopalkkaasi ja nähdä saamasi kokonaissäästön verrattuna pyörän hankintaan ilman työsuhdepyöräetua.

Tästä työntekijän laskuriin >>>

Laskelmassa on käytetty Veronmaksajien laatimaa vuoden 2020 verotukseen perustuvaa palkansaajan veroprosenttitaulukkoa, joka perustuu koko maan keskiarvoihin. Laskelmassa käytetyt veroprosentit ja niiden taustaoletukset ovat saatavilla osoitteesta:

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Laskelmat/Palkansaajan-veroprosentit/#7401c92c 

Työnantaja voi tarjota GoByBike työsuhdepyöräedun ilman lisäkustannuksia.

GoByBike laskutus työnantajalle koostuu seuraavista elementeistä:

  • Leasingvuokra: 100 €/kk/pyörä (alv 24 %)
  • Toimisto- ja käsittelykulu: 15 €/kk/pyörä (alv 24 %)

Yhteensä jokaisesta GoByBike työsuhdepyörästä laskutetaan työnantajalta siis 115 €/kk (alv 24%).

Työnantaja voi valita vähentääkö  100 €/kk verotusarvon kokonaan vai osittain työntekijän palkasta.

Jos työnantaja vähentää verotusarvon työntekijän rahapalkasta 100 € palkkasäästön lisäksi työnantaja säästää n. 20-25 €/kk palkan sivukuluissa (riippuen sivukulu prosentista). 

esimerkkilaskelma:

Työnantajan sivukulu-%: 25 %
Työsuhdepyörän verotusarvo: 100 €/kk
Työsuhdepyörän leasingmaksu: 115 €/kk

Työnantajan säästö palkoissa: +100 €/kk
Työnantajan säästö sivukuluissa: +25 €/kk (100 €/kk x 25 %)
Työnantajan leasingmaksu: -115 €/kk
Työnantajan kokonaissäästö: +10 €/kk 

GoByBike.fi leasingmaksu on aina 115 €/kk/pyörä. Muita kuluja tai maksuja ei asiakkaalle tule.

Eikä GoByBike.fi palveluun liittyminen sido työnantajaa mihinkään.

Muut

Työnantajasi määrittelee miten toimitaan työsuhdepyörän osalta tilanteessa, jossa työsuhteesi päättyy kesken vuokrakauden.

Yleisin toimintamalli on, että työnantajasi velvoittaa sinut lunastamaan työsuhteen päättyessä työsuhdepyöräsi.

Työsuhdepyörän lunastushinta on aina sinulle edullinen ja saat alussa lunastushintataulukon josta näet kuukausittaisen lunastushinnan niin yllätyksiä ei pääse syntymään..

Työnantajasi määrittelee miten toimitaan työsuhdepyörän osalta tilanteessa, jossa työsuhteesi keskeytyy vuokrakauden aikana (esim. vanhempainvapaa, opintovapaa tai muu palkaton poissaolo).

Yleisin toimintamalli on, että työnantajasi velvoittaa sinut lunastamaan työsuhdepyörän työsuhteen keskeytyessä yli 30 päivän ajaksi.

Työsuhdepyörän lunastushinta on aina sinulle edullinen ja saat alussa lunastushintataulukon josta näet kuukausittaisen lunastushinnan niin yllätyksiä ei pääse syntymään.

Valitettavasti ei.  Pyöräedun määrittelyssä vaaditaan, että työnantaja tarjoaa työsuhdepyörän työntekijän käyttöön ja toiminimellä toimiessa tämä ei ole mahdollista, kun työnantajaa ei ole.

Yrittäjä voi hankkia kauttamme itselleen työsuhdepyörän jos yrityksen luottotiedot ja taloudellinen tilanne sen sallii.

Yrittäjänä on hyvä huomioida, että palkan sivukulut eivät ole sidottuja kokonaan rahapalkkaan, joten työnantajan saama säästö ei toteudu samalla kaavalla. Työntekijän roolissa kuitenkin pyöräedun säästö on ihan vastaava eli 1200 €/vuosi on verovapaata luontoisetua.

Yksinyrittäjälle tai pienelle muutaman työntekijän työllistävälle yritykselle mahdollinen toimintamalli on myös hankkia pyörä(t) suoraan yritykselle. Tällöin säästö olisi jonkun verran suurempi eikä yhden tai muutaman pyörän hallinnointi ole kovin monimutkaista, osaava tilitoimisto osaavarmasti auttaa asiassa.

Pyöräetu ei vaikuta muihin luontoisetuihin tai työntekijän omiin verovähennyksiin. Ainoa rajoite on että työsuhdepyörän ja työsuhdematkalipun yhteisarvo voi olla yhteensä enintään 3400 € vuodessa. 

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Haluatko sinäkin pyöräedun? Autamme sinua saamaan edun työpaikallesi.