Heikki Tiittanen

Asiantuntija hyvinvointialueen haluttomuudesta tarjota pyöräetua: “Hyvin lyhytkatseista ajattelua”

Aamuposti kirjoitti artikkelissaan Nurmijärvellä työskentelevästä palomiehestä Jani Söderlundista, joka kertoi yrittäneensä turhaan saada työnantajaansa Vantaa-Keravan hyvinvointialuetta tarjoamaan työntekijöilleen työsuhdepyöräetua. Söderlundin mukaan hänen aloitteensa on torjuttu ja hän on saanut kaksi kirjallista varoitusta.

GoByBiken kehitysjohtaja Heikki Tiittanen kritisoi Vantaa-Keravan hyvinvointialueen päätöstä olla tarjoamatta työntekijöilleen pyöräetua lyhytkatseisena. Tiittanen ymmärtää, että suuret työnantajat tarkastelevat usein asioita kustannusnäkökulmasta, mutta korostaa, että pyöräetu voisi tuoda pitkällä aikavälillä säästöjä vähentyneiden sairauspoissaolojen kautta. Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että työsuhdepyöräetu lisää työntekijöiden viikoittaista liikuntaa merkittävästi, mikä auttaa saavuttamaan suositellut liikuntamäärät.

Tiittanen painottaa myös, että pyöräetu ei ole pelkästään aktiivisille liikkujille vaan toimii kannustimena kaikille työntekijöille. Hänen mukaansa työnantajien ei tarvitse tehdä muuta kuin mahdollistaa työsuhdepyörän hankinta, ja työntekijät inspiroivat toisiaan liikkumaan.

Lue lisää: Asiantuntija hyvinvointialueen haluttomuudesta tarjota pyöräetua: “Hyvin lyhytkatseista ajattelua”

Lähde: Aamuposti 24.4.2024