PYÖRÄETU PÄHKINÄNKUORESSA

11.2.2022 I Riikka Kojo

GoByBiken pyöräetu pähkinänkuoressa

GoByBike tarjoaa työnantajille ja työntekijöille helpon tavan työsuhdepyörän hankintaan. Käymme pähkinänkuoressa läpi mistä työsuhdepyöräedussa on kyse ja kuinka työsuhdepyörän voi hankkia. 

Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu, jonka työnantaja voi tarjota työntekijälle. Verovapaata pyöräetua voi käyttää vuosittain 1200 euroon saakka. Pyöräetu ei vaikuta muihin työnantajan tarjoamiin luontoisetuihin eikä pyöräedun verotusarvosta makseta lainkaan veroja.

Mikä on työsuhdepyörä?

Työsuhdepyörä on polku- tai sähköpyörä, jonka työnantaja hankkii työntekijän käyttöön leasingsopimuksella. Työntekijä saa valita itse itselleen sopivan pyörän, joka on tarkoitettu niin vapaa-ajalle kuin työmatkapyöräilyyn.

Työntekijän ei tarvitse maksaa pyörää etukäteen vaan pyörän verotusarvo vähennetään palkasta kuukausittain. Yleisimmän käytännön mukaan verotusarvo – 100€ vähennetään kuukausittain työntekijän bruttopalkasta.

 

GoByBiken pyöräetu

GoByBiken pyöräetu työnantajan näkökulmasta

Työnantaja päättää pyöräedun tarjoamisesta työntekijöilleen ja tekee siihen liittyvän palvelusopimuksen GoByBiken kanssa. Työnantajalle pyöräedun tarjoaminen maksaa 15€ kuukaudessa pyöräilevää työntekijää kohden. GoByBike hoitaa pyörien hallinnointiin liittyvän työn ja toimittaa kuukausittan raportin yrityksen palkkahallintoa varten. Työsuhdepyörien vakuutus sisältyy kuukausivuokraan.

”GoByBike hoitaa pyörien hallinnointiin liittyvän työn ja toimittaa kuukausittain raportin yrityksen palkkahallintoa varten

 

Miten voit saada työsuhdepyörän?

Kun työnantaja on tehnyt sopimuksen GoByBiken kanssa, allekirjoita sähköisesti työnantajasi laatimat pyöräedun pelisäännöt eli niin sanottu pyöräetupolitiikka. Tämän jälkeen voit rekisteröityä nettisivuillamme GoByBiken käyttäjäksi.

Rekisteröitymisen jälkeen saat GoByBiken tilauskoodin sähköpostiisi.

Mistä voit hankkia työsuhdepyörän?

GoByBiken tilauskoodin saatuasi voit lähteä etsimään mieleistäsi pyörää. Pyörän voit hankkia mistä tahansa pyöräkaupasta, niiden pyörittämistä nettikaupoista sekä monista EU-alueen verkkokaupoista.

Mikäli hankit työsuhdepyöräsi pyöräkaupasta tai niiden pyörittämistä nettikaupoista anna yhteystietosi ja GoByBiken tilauskoodi liikeelle. Pyöräliike toimittaa pyörätietosi GoByBikelle. Jos taas haluat hankkia pyörän ulkomaisesta verkkokaupasta, täytä tilauslomake GoByBiken verkkosivuilla, niin tilaamme pyörän sinulle.

Pyörän vuokrasopimus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sinun tulee hyväksyä sopimus sähköisesti.

GoByBiken pyöräetu

Työsuhdepyörän hyväksyminen

Saat sähköpostiisi tiedon kun voit sopia pyöräliikkeen kanssa noudosta. Tai jos hankit pyöräsi nettikaupasta, pyörä toimitetaan tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi osoitteeseen. Tarkasta pyöräsi ja hyväksy toimitus vuokrasopimukseesi. Linkin löydät sähköpostistasi.

Muistathan myös rekisteröidä pyöräsi lukon. Näin varmistat, että pyöräsi vakuutus on voimassa.

Hyviä pyöräilykilometrejä!