"Työsuhdepyörien laaja yleistyminen vaatii joustavampia rahoitusratkaisuja kuin mihin perinteisten rahoitusvaihtoehtojen osalta on totuttu."

Tommi Ylönen | 30.9.2021

GoByBike solmi merkittävän rahoitussopimuksen Familiamin kanssa

Espoo, 30.9.2021 – GoByBike, suomalainen nopeasti kasvava työsuhdepyöräpalvelu, on allekirjoittanut 21 miljoonan euron rahoitussopimuksen. Varoilla rahoitetaan suomalaisten työnantajien GoByBiken kautta hankkimia työsuhdepyöriä. Familiamin järjestämään rahoitukseen osallistui joukko nimekkäitä suomalaissijoittajia.

GoByBike on suomen suosituin työsuhdepyöräpalvelu, jonka avulla työnantajat voivat mahdollistaa työsuhdepyörät koko henkilöstölleen vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella. Vuoden 2021 alussa lanseeratulla palvelulla on jo nyt yli 500 yritysasiakasta, jotka työllistävät yhteensä yli 50 000 työntekijää. GoByBike palvelee asiakkaitaan maanlaajuisesti ja palvelun avulla työntekijät voivat vapaasti valita millaisen työsuhdepyörän he haluavat itselleen hankkia.

Työsuhdepyörästä tuli 1.1.2021 alkaen veroton luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain. Uudistus on otettu suomalaisilla työpaikoilla innostuneesti vastaan. Tulorekisterin mukaan elokuussa suomessa oli jo noin 7 300 työsuhdepyöräilijää. Työsuhdepyörä on työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Pyörällä voi ajaa ilman rajoituksia sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla. Työsuhdepyörä voi myös olla sähköavusteinen

Tommi Ylönen, Toimitusjohtaja, GoByBike Finland Oy:

”Familiamin asiantuntemus ja ketteryys yhdistettynä laajaan kontaktiverkostoon tekee heistä kiinnostavan sijoituskumppanin. Työsuhdepyörä on sekä työnantajien että työntekijöiden puolelta ollut himoittu luontoisetu. Työsuhdepyörien laaja yleistyminen vaatii kuitenkin joustavampia rahoitusratkaisuja kuin mihin perinteisten rahoitusvaihtoehtojen osalta on totuttu. Tämä merkittävä sijoitus on erinomainen avaus ja nyt luotu rahoitusrakenne luo meille skaalautuvan rahoitusmallin ja mahdollistaa palvelumme kehittämisen edelleen.”

Martin Sundman, Salkunhoitaja, Familia Asset Managment Oy:

”GoByBiken liiketoimintamalli on nopeasti skaalautuva ja haluamme olla omalta osaltamme edistämässä terveellisiä elämäntapoja. Yhtiön liiketoiminnassa yhdistyy luonnollisella tavalla vihreät arvot, ajan henki ja voimakas kasvu. GoByBike on Suomen markkinajohtaja ja Familiamilla on halu olla mukana tässä kasvutarinassa ja tulee antamaan yhtiölle täyden tukensa.”

Familiam on vuonna 2021 perustettu uuden ajan family office. Familiam palvelee merkittäviä sijoitusvarallisuuksia omaavia tahoja ja pyrkii löytämään heille hyviä kasvutarinoita maltillisella riskillä.

GoByBike perustajat Heikki Tiittanen ja Tommi Ylönen

Kuva: GoByBiken perustajat Heikki Tiittanen (vas) ja Tommi Ylönen (oik)

Lisätietoja:

Gobybike Finland Oy: Tommi Ylönen, +358 50 4873721, tommi@gobybike.fi, www.gobybike.fi

Familia Asset Management Oy: Martin Sundman +358 50 324 1515, martin.sundman@familiam.fi  www.familiam.fi