GOBYBIKEN VUODEN 2021 TYÖSUHDEPYÖRÄ-

KATSAUS

Riikka Kojo | 7.1.2022

GoByBiken vuoden 2021 työsuhdepyöräkatsaus

Työsuhdepyöristä tuli verovapaa luontoisetu vuoden 2021 alusta. Vuoden aikana GoByBiken kautta hankittiin huima määrä fillareita työsuhdekäyttöön. Näin vuoden alkumetreillä on loistava aika tehdä vuoden 2021 työsuhdepyöräkatsaus ja summata viime vuoden suosituimpia juttuja työsuhdepyöräilyn saralla.

Sähköpyörät veivät voiton

Vuoden 2021 aikana GoByBiken kautta hankittiin yli 3700 työsuhdepyörää. Ensimmäisen etuisuusvuoden aikana sähköpyörät herättivät enemmän kiinnostusta työntekijöiden keskuudessa ja lähes kaksi kolmasosaa hankkikin itselleen sähköpyörän työsuhdepyöräksi.

Harvempi hankki itselleen niin sanottua peruspyörää vaan työsuhdepyöräksi valittiin enemmän erikoisempia pyörätyyppejä. GoByBiken viime vuoden suosituimmiksi pyörätyypeiksi kohosivat maastopyörät, gravelit ja hybridipyörät.

Vuoden 2021 aikana hankitut työsuhdepyörät valikoituivat yli 150 eri pyörämerkin joukosta. Tästä joukkiosta kärkikahinoihin ylsivät selkeästi muutamat suosituimmat merkit. Vuonna 2021 GoByBiken kymmenen myydyintä pyörämerkkiä olivat järjestyksessään Canyon, Trek, Tunturi, Helkama, Haibike, Specialized, Cube, FitNord, Orbea ja Focus.

GoByBiken myydyimmät pyörämerkit vuonna 2021 olivat Canyon, Trek, Tunturi, Helkama ja Haibike

2021 tyosuhdepyorat lukuina

Keskihinta yli 3000 euroa

Pyöräilyn kultakausi on Suomen oloissa luonnollisesti kesällä.  Tämä näkyikin selvästi piikkinä GoByBiken työsuhdepyörähankinnoissa. Touko-, kesä- ja heinäkuussa työsuhdepyöräkauppaa tehtiin eniten. Määrät pysyivät kuitenkin yllättävän tasaisina myös loppuvuoden kuukausina. Tätä selittää osaltaan se, että osalla pyörätoimittajista oli toimitusvaikeuksien vuoksi hankaluuksia saada pyöriä kesäkuukausina ja varastoihin saatiin täydennystä loppuvuoden aikana. Myös työsuhdepyöriä hankkivien asiakasyritysten määrä kasvoi vuoden edetessä.

 

GoByBiken kautta työsuhdepyöriä voi hankkia niin kivijalkaliikkeistä kuin nettikaupoista. Vuonna 2021 työsuhdepyöriä hankittiin eniten kivijalkaliikkeistä ja kivijalkaliikkeiden pyörittämistä nettikaupoista.

 

Työsuhdepyörien hintahaitari oli suuri. Edullisimmat pyörät olivat neljän sadan euron hujakoilla ja kalleimmat yli 7000 euroa. GoByBikelta hankittujen pyörien keskihinta vuonna 2021 oli yli 3000 euroa. Kolmannes viime vuonna hankituista pyöristä meni hintakategorialtaan 3000 ja 4000 euron välimaastoon.

 

Työsuhdepyörien hankinta oli ensimmäisenä etuisuusvuotena huomattavasti suositumpaa miesten keskuudessa. Työsuhdepyöriä hankkineista yli 80% oli miehiä ja alle 20% naisia.

Vuoden suosituin

Kolmannes viime vuonna hankituista pyöristä meni hintakategorialtaan 3000 ja 4000 euron välimaastoon