”EN OLE MUUTA KUIN TYYTYVÄINEN”

Riikka Kojo | 17.9.2021

Lahtelaisen Rauten työntekijät innostuivat yrityksen tarjoamasta työsuhdepyöräedusta

”Postimerkkeily ei kiinnosta, mutta onneksi on laadukas maastopyörä”, kertoo Rautella työskentelevä Sami Ritanen. Ritasen selkä leikattiin viime vuonna välilevyn pullistuman vuoksi kaksi kertaa. Kivuliaan vuoden jälkeen on menossa kuntoutumisvaihe. Useat lajit ovat olleet leikkauksen vuoksi pannassa, mutta uusi pyörä on tuonut intoa liikkumiseen ja kuntoutumiseen.

Raute Oyj

Toimiala: Vanerin ja viilupuun tehdaskokonaisuuksien toimittaja

Kotipaikka: Lahti

Henkilöstömäärä: 800, joista noin 550 Suomessa

GoByBiken pyöräetu käyttöön: Toukokuu 2021

Ritanen nauttii vapaa-ajastaan täysjousitetun maastopyörän selässä juurakkoisilla Salpausselän poluilla. ”Pito paranee vaikeassa maastossa ja terävät iskut vaimenevat”, kuvailee Ritanen, jonka kynnystä hankkia laadukas työsuhdepyörä madaltui työnantajan tarjoaman edun myötä. ”Vanhaan maastopyörään en ole koskenut uuden jälkeen; mitä nyt olen siirtelyt sitä varastossa paikasta toiseen”, Ritanen myhäilee. 

Työnantajan tarjoamaan etuun ja uuteen pyöräänsä Ritanen ei ole ollut muuta kuin tyytyväinen. 

”Postimerkkeily ei kiinnosta, mutta onneksi on laadukas maastopyörä”

Yksinkertainen pyöräetuprosessi

Lahtelainen vanerin ja viilupuun tehdaskokonaisuuksien toimittaja Raute Oyj :llä lähdettiin viime keväänä konsernin toimitusjohtajan aloitteesta selvittämään mahdollisuuksia pyöräedun tarjoajien suhteen.

”Meillä valintaan vahvasti vaikuttaneet seikat olivat kokonaisuuden hallittavuus ilman, että Rauten pitää sitoa siihen suuresti resursseja. Ratkaisevaa oli myös, että työntekijä sai valinnan vapauden pyörän ja ostopaikan suhteen”, Rauten henkilöstöpäällikkö Mia Könnilä kertoo yhteistyökumppanin valintaan vaikuttaneista tekijöistä. Erityismainintana Könnilä nostaa esiin GoByBiken vetämiä koko henkilöstölle järjestettyjä pyöräetuudesta kertovia Teams-infotilaisuuksia.


GoByBiken kautta hankittu työsuhdepyöräetu onkin vienyt rautelaiset mennessään. Etua on kehuttu työpaikalla todella hyväksi. Siitä kertoo myös se, että pyöräedun piiriin on noin 550 Suomessa työskentelevästä rautelaisesta liittynyt jo joka kuudes työntekijä.


Mia Könnilä vahvistaa, että työsuhde-edun myötä pyöräilystä ovat innostuneet sellaisetkin henkilöt, jotka eivät ole aiemmin pyöräilyä juurikaan harrastaneet. Erityisesti kiinnostus sähköpyöräilyä kohtaan on ollut suurta.


GoByBiken kanssa yhteistyö on ollut Könnilän mukaan helppoa ja sujuvaa. ”Prosessi on yksinkertainen ja toiminut hyvin”, summaa Könnilä.  

” Ratkaisevaa oli myös, että työntekijä sai valinnan vapauden pyörän ja ostopaikan suhteen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email